Wednesday, January 5, 2011

Air Tangan Ibu vs Masakan Isteri

Masakan ibu lah yang paling sedap, tiada tandingan. Walaupun juadah paling ringkas, juadah ibu yang paling enak.

Mengapa bukan juadah di hotel lima bintang?

Saya percaya sebenarnya makanan di hotel-hotel dan restoran ternama jauh lebih enak dan sedap. Akan tetapi rahsia di air tangan ibu ialah kerana ibulah yang telah membentuk selera dan citarasa kita sejak kita dari kecil. Tambahan, ibu yang lebih tahu selera kita bagaimana. Lebih garam @ gula, kurang pekat @ cair dan pelbagai lagi rahsia di sebalik kekuatan tangan halus milik ibu.

Selepas umur tertentu, sebagai lelaki status ini akan bersaing dengan sang isteri. Masakan siapa yang lebih unggul, ibu tersayang atau isteri tercinta?

Jawapan untuk soalan ini terletak pada rahsia disebalik keberkatan juadah ibu dan isteri.

No offense, akan tetapi pusingannya ialah si isteri akan menjadi ibu juga satu hari nanti. Dia akan menerima pahala yang sama sepertimana ibunya dahulu. Manakala si anak dan suami, terus menjadi medan si ibu dan isteri mengumpul pahala.

Terima kasih kepada semua golongan ibu dan isteri kerana sentiasa menyediakan makanan di meja untuk kami sekeluarga.

Wallahua'lam...

No comments:

Post a Comment